Bestrooi de zalm met een beetje zout en wrijf in met olie.
Strooi een eetlepel zaagsel op de bodem van de rookdoos.
Leg de zalm op het rooster, sluit de doos en zet op een vlam.
Laat de vis circa 10 minuten roken.
Verwarm intussen de spinazie met sjalot en boter in een pan.
Voeg de room en fijngehakte kruiden toe.
Pureer het mengsel tot een gladde crème in een blender.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verwarm de spinaziecrème opnieuw en verdeel over vier warme borden.
Leg op elk bord een stuk versgerookte zalm.
Werk af met wat zoutvlokken, peper en verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een frisse salade van komkommer en citroen.Wijnadvies:Heerlijk met een frisse Sauvignon Blanc of een droge witte Bourgogne.