Neem een vel bakpapier en teken hierop de grote van de broodvorm uit.
Bekleed de broodvorm met plasticfolie.
Als je de vorm insmeert met boter dan blijft de folie beter plakken en kun je de folie zo strak mogelijk verdelen in de vorm.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Roer goed door.
Neem het vel bakpapier en smeer nu de chocolade in een dunne laag uit over de tekening. Herhaal dit tot je chocolade op is.
Laat de chocolade nu uitharden.
Dit kun je doen op kamertemperatuur, in de koelkast of in de diepvries.
Begin pas met de bereiding van de eieren als de chocolade geheel hard is.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en voeg beetje voor beetje 125 gr suiker toe.
Klop tot er mooie witte stijve pieken ontstaan.
Zet het eiwit in de koelkast.
Klop de overige 125 gr suiker samen met de eidooiers tot een luchtige ruban.
Zet de geklopte eidooiers even in de koelkast.
Klop de slagroom samen met de zaadjes van de vanilleboontjes en het vanille extract lobbig (yoghurt dikte).
Neem de geklopte eidooiers erbij en verdeel ze over de slagroom.
Klop nu verder zodat het geheel gemengd is.
Spatel nu het eiwit onder de slagroom.
Vul een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit een laag slagroom op de bodem.
Leg hierop een chocoladeplaat.
Weer een laag slagroom en een chocoladeplaat.
Ga zo door tot alles op is en eindig altijd met een laag slagroom.
Klop lichtjes met de vorm op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
Dek af met plastic folie en zet de vorm minimaal 5 uur in de diepvries.
Haal het ijs vlak voor het serveren uit de diepvries en stort het ijs op een mooie schaal. Versier het ijs nog eventueel met wat chocoladekrullen of cacaopoeder of smelt nog wat chocolade en trek sliertjes hiermee over het ijs.