Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vis uit de oven met knapperig dakje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
4
roma tomaten
in stukjes
▢
1
dl
tuinkruidenbouillon
v.e. tablet
▢
2
eetlepel(s)
balsamico azijn
▢
½
eetlepel(s)
gedroogde oregano
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
4
stukken kabeljauwfilet
eventueel diepvries, ontdooid
▢
kerriepoeder
▢
8
plakjes
ovengebakken spek
dungesneden
Instructies
2½ eetlepel olijfolie traditioneel
Verhit de olie in een pan mat dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de bouillon, de azijn, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten sudderen.
Dep intussen de vis droog met keukenpapier.
Bestrooi de stukken met peper en kerriepoeder en verdeel het spek erover.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schuif hem in een voorverwarmde oven (200 °C).
Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden en het spek krokant.
Lekker met gebakken minikrieltjes en gekookte sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Duc de Termes, Côtes de Saint Mont, wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis