Vis uit de oven met knapperig dakje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 4 roma tomaten in stukjes
  • 1 dl tuinkruidenbouillon v.e. tablet
  • 2 eetlepel(s) balsamico azijn
  • ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 stukken kabeljauwfilet eventueel diepvries, ontdooid
  • kerriepoeder
  • 8 plakjes ovengebakken spek dungesneden

Instructies

  • 2½ eetlepel olijfolie traditioneel
  • Verhit de olie in een pan mat dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
  • Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, de azijn, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten sudderen.
  • Dep intussen de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de stukken met peper en kerriepoeder en verdeel het spek erover.
  • Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schuif hem in een voorverwarmde oven (200 °C).
  • Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden en het spek krokant.
  • Lekker met gebakken minikrieltjes en gekookte sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Duc de Termes, Côtes de Saint Mont, wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis