4kabeljauwfiletsof tilapiafilets van ca. 150 g per stuk
zout
peper
100gtapenade
8plakken rauwe ham
2eetlepel(s)olijfolie
voor de paprikasabayon
200grode paprika
2dlvisbouillonof groentebouillon (visfond of van tablet)
½eetlepel(s)gehakte tijm(vers of diepvrieof ½ theelepel gedroogd
4eidooiers
75gkoude boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade.
Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. (Als de visfilet te dun is kan hij dubbelgeslagen in de ham verwerkt worden).
Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof.
Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten.
Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender.
Laat iets afkoelen.
Klop de eidooiers erdoor.
Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie.
Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marien klop de sabayon tot lintdikte (dik vloeibaar).
Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn.
Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de vispakketjes met de paprikasabayon met aardappelpuree of risotto en broccoli. Wijnadvies: De Loirewijn Muscadet is hierbij een geslaagde keuze of een witte Bordeaux of Bergerac (9-11ºC).