Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vispie
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 vormpjes
Ø 12 cm
Koekenpan
schuimspaan
Steelpan
Ingrediënten
▢
80
g
boter
of margarine,
▢
600
g
rösti
diepvries,, Aviko,
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
zout
▢
peper
▢
400
gr
kabeljauwfilet
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
laurierblaadje
▢
½
tablet
visbouillon
▢
3
eetlepels
bloem
▢
65
ml
crème fraîche
▢
3
takjes
peterselie
▢
40
g
geraspte kaas
Instructies
In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Kappertjes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
In steelpan rest van boter verhitten.
Bloem toevoegen.
Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
Crème fraîche toevoegen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vormpjes invetten.
Vis over vormpjes verdelen.
Saus over vis verdelen.
Rösti bovenop visragout leggen.
Bestrooien met geraspte kaas.
Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------