Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse pudding
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr
biscuits
of beschuitjes
▢
200
gr
meelsuiker
▢
200
gr
kleine rozijntjes
▢
200
gr
macaroni
▢
200
gr
rozijnen
▢
100
gr
boter
▢
snufje
kaneel
▢
8
cl
brandewijn
▢
snufje
zout
▢
gekonfijte citroenschil
▢
15
eieren
▢
1
liter
melk
▢
broodkruim
Instructies
Breek de macaroni, kook hem even voor en spoel hem af.
Laat de beschuiten samen met de meelsuiker in wat melk weken.
Voeg de rozijnen en 100gr gesmolten boter toe en kruid met een beetje zout en kaneel.
Voeg er vervolgens ook de gekonfijte en fijngesneden citroenschil, de brandewijn en de eitjes bij.
Giet alles in een ingeboterde en door de suiker gehaalde vuurvaste schotel.
Beleg met klontjes boter en bestrooi met broodkruim.
Bak de bereiding gaar in een oven van 160°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Noten
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
België