Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vliegende Jacob - Zweedse Kip Ovenschotel met Banaan en Pinda's
Ontdek de verrassende combinatie van kip, banaan, spek en pinda's in deze Zweedse klassieker genaamd Vliegende Jacob.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
koksmes
snijplank
Kookpan voor de rijst
Ingrediënten
▢
300
gram
kipdijfilet
in stukjes gesneden
▢
200
gram
gerookt spek
in stukjes gesneden
▢
2
bananen
in plakjes gesneden
▢
2
dl
kookroom
▢
Scheut
chilisaus
▢
Handvol
pinda's
▢
300
gram
basmati rijst
Instructies
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm door een handdoek om de pan te wikkelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn.
Haal de spekjes uit de pan en bak de stukjes kipdijfilet in het achtergebleven vet tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng de kookroom met een scheut chilisaus in een aparte kom.
Vet een ovenschaal in en leg de gekookte rijst op de bodem.
Verdeel de gebakken kip over de rijst.
Leg de plakjes banaan bovenop de kip, gevolgd door de gebakken spekjes en een handvol pinda's.
Giet als laatste de roomsaus met chilisaus over het geheel.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 20 minuten.
Serveer direct, eventueel met een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Ovenschotel
/
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Zweden