In een pan, combineer het vlierbessensap met 250 ml water, suiker, vanillesuiker en kaneel.
Breng aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
Voeg ze toe aan de kokende vlierbessensoep en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Klop ondertussen de eiwitten half stijf.
Voeg de gezeefde poedersuiker en citroenrasp toe en klop het eiwit stijf.
Breng de vlierbessensoep indien nodig verder op smaak met suiker.
Maak quenelles van het eiwitschuim en leg ze op de warme soep.
Dek de pan af en laat het schuim 5 minuten in de warmte van de pan stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor zelfgemaakt vlierbessensap: stoom de gewassen bessen in een afgesloten pan met wat water op 100°C tot ze openbarsten en het sap vrijkomt. Zeef de bessen en vang het sap op.Wijnadvies:Een zoete witte wijn zoals een Riesling Auslese