Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlottende eilandjes met appel
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de crème:
▢
¼
liter
melk
▢
1
koffielepel
kaneelpoeder
▢
3
eidooiers
▢
50
gr
griessuiker
Voor de schuimpjes:
▢
2
eiwitten
▢
50
gr
griessuiker
▢
1
snufje
zout
Voor het garnituur:
▢
1
appel
▢
20
gr
boter
▢
1
koffielepel
griessuiker
▢
1
koffielepel
kaneelpoeder
Voor de karamel:
▢
50
gr
suiker
▢
1
eetlepel
water
Instructies
Zet de melk met de kaneel 2 minuten in de microgolfoven op volle kracht en laat het daarna rusten.
Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel, giet de melk erover en zet dit 3 minuten in de oven op halve kracht.
Roer de crème na 1½ minuut om en zorg dat de crème niet gaat koken; als dit toch gebeurt, mix dan enkele seconden.
Verdeel de crème over individuele schaaltjes en laat afkoelen.
Schil en ontpit de appel en snijd hem in plakjes.
Verwarm een bruineerschotel in de oven, laat de boter erin smelten en draai de schotel daarbij om.
Schik de plakjes appel er kransgewijs in enbestrooi ze met suiker en kaneelpoeder.
Bak ze 2 minuten in de oven op volle kracht, naargelang de kwaliteit van de vrucht, laat ze afkoelen en leg ze op de crème.
Klop de eiwitten met de suiker en het zout tot
sneeuw, leg die in kleine hoopjes op een bord en zet dat 1 minuut in de oven op halve kracht.
Leg de schuimpjes op de crème.
Doe voor de karamel de suiker in een diep bord, giet het water erover en zet het bord 4-5 minuten in de oven op volle kracht.
Draai de schotel daarbij dikwijls en controleer of de karamel niet te bruin wordt.
Giet de karamel in een dun straaltje over de schuimpjes en serveer ze koel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België