Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Vruchtencake van M.J. Winter-Spork
Een droge cake die lang vers blijft
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
pond
bloem
▢
750
gr
boter
▢
1
kilo
suiker
▢
4
eieren
▢
3
eetlepels
bakpoeder
▢
1
pond
dadels
▢
250
gr
rozijnen
zonder pit,
▢
250
gr
krenten
▢
1
ons
snippers
▢
beetje
kaneel
▢
1
citroen
uitgeperst en de geraspte schil
Instructies
De dadels worden van te voren geweekt, ontpit en in kleine stukjes gesneden.
In een grote kom vermengt men bloem en bakpoeder met de suiker.
Voeg één voor één de hele eieren toe.
Vervolgens degewassen en gedroogde vruchten, het citroensap met citroenrasp en kaneel.
Van dit alles kneedt men een samenhangend deeg.
Als vorm kan men bijzonder goed een grote rijstrand gebruiken, die het voordeel heeft dat de ovenwarmte goed in het hart van het deeg kan doordringen.
Bakken in een matig warme oven met veel onderwarmte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland