Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vurige Cointreau Flensjestaart
geflambeerde, zoete flensjestaart
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
flensjespan
sauspan
vuurvaste schaal
Garde
invetkwastje
paletmes
lepels
mesje
Koelkast
rasp
Ingrediënten
▢
300
g
speltbloem
een gezondere meeloptie
▢
3
dl
ongezoete amandelmelk
▢
75
g
kokosbloesemsuiker
▢
Snufje
roze Himalayazout
▢
2
scharreleieren
▢
Boter
om te bakken
▢
75
g
gekoelde citroenboter
boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
▢
Citroensap
▢
Citroenrasp
▢
Jigger Cointreau
▢
1
dl
cognac of sterke vieux
Instructies
Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk