Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme Appelpartjes in Siroop met Vanillekwark
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met anti-aanbaklaag
Mengkom
Serveerborden
Ingrediënten
▢
450
g
appels
Jonagold of Elstar
▢
1
dl
appelsap
▢
1
el
suiker
▢
200
g
magere kwark
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
Kaneelpoeder
Instructies
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
Bak de appelpartjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur, roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.
Voeg het appelsap toe en bestrooi met suiker.
Verwarm zachtjes tot de appelpartjes rondom bedekt zijn met een dun laagje siroop.
Meng de kwark en vanillesuiker in een kom.
Schep de warme appelpartjes op vier borden.
Bestrooi met een beetje kaneelpoeder en schep de vanillekwark ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit zoete en fruitige dessert.
Voedingswaarden
Calories:
179
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch