Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme Vijgen met Gorgonzola
Warme, rijpe vijgen gevuld met romige gorgonzola, een snel en elegant dessert.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
magnetron
1
minuut
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Magnetronbestendige schaal
mes
Ingrediënten
▢
4
rijpe
vijgen
▢
75
g
gorgonzola
▢
½
dl
slagroom
▢
Optioneel:
▢
crème fraîche
Instructies
Was de vijgen en dep ze droog.
Snijd de bovenkant van de vijgen vier- of zesmaal in en druk ze voorzichtig open.
Leg de vijgen in een ondiepe, magnetronbestendige schaal.
Roer de gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa en schep in de vijgen.
Verwarm de schaal onafgedekt ± 30 seconden op 100% in de magnetron.
Serveer eventueel met een mengsel van crème fraîche en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het verwarmen.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo of een late oogst Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch