Breng het water met de ui, wortel, selderij, kruidenbosje, peper en zout aan de kook.
Laat 20 minuten trekken.
Pocheer de schoongemaakte tarbotmoten in de court-bouillon gedurende 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte.
Snijd de wortels en prei in dunne reepjes (julienne).
Stoof ze 10 minuten zachtjes in boter zonder te laten kleuren.
Voeg indien nodig een beetje court-bouillon toe en roer het meel erdoor.
Giet 3 dl gezeefde court-bouillon erbij met een scheutje citroensap en breng aan de kook.
Bind de saus met de eidooier en room en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tarbotmoten toe en verwarm ze kort in de saus zonder te koken.
Serveer met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met vers gehakte peterselie en een stukje knapperig brood.Wijnadvies:Een droge maar fruitige witte wijn zoals Traminer of een Moezelwijn past perfect bij dit gerecht.