Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wentelteefjes met kersen limoenjam
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
limoen
geraspte schil en sap
▢
500
g
verse kersen
ontpit en in stukjes
▢
200
g
geleisuiker speciaal
▢
1
ei
▢
200
ml
melk
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
4
sneetjes
wit casinobrood
zonder korst
▢
50
g
boter
Instructies
Boen de limoen schoon en rasp de schil.
Pers de limoen uit.
Was de kersen, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
Breng in een pan met dikke bodem de kersen, geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap aan de kook op matig vuur.
Laat de jam 4-5 minuten goed borrelend doorkoken, roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en laat de jam tot lauwwarm afkoelen.
Verdeel de jam over vier kleine glaasjes.
Klop in een diep bord het ei los met melk en vanillesuiker.
Snijd de sneetjes brood twee keer schuin door, zodat je driehoekjes krijgt.
Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter.
Haal de helft van de brooddriehoekjes door het eimengsel (zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen) en leg ze snel in de koekenpan.
Bak de wentelteefjes 2 minuten per kant goudbruin.
Keer voorzichtig met een spatel.
Herhaal dit met de rest van de boter en brood, bak nog 8 wentelteefjes.
Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden en serveer met een glaasje lauwwarme kersen-limoencompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker voor extra smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch