Schil de aardappelen, kook ze gaar en druk ze door een pureeknijper of stamp ze fijn.
Snijd het witlof in stukjes en verwijder de harde kern als je een minder bittere smaak wilt.
Verhit de boter in een pan en fruit het witlof glazig.
Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met een deksel op de pan 5 minuten stoven.
Meng het gestoofde witlof door de aardappelpuree.
Hak de peterselie fijn en roer deze door de stamppot.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maal het oude witbrood fijn in de keukenmachine.
Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas en het verkruimelde brood.
Verdeel kleine klontjes boter over de bovenkant en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (als de stamppot nog warm is, anders iets langer).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse komkommersalade of een mosterddressing voor extra smaakbalans.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige en hartige smaken van dit gerecht.