Westfriese stamppot
Ingrediënten
- 500 gram aardappels bintjes
- 1 kg witlof
- 1 dl crême fraiche
- peterselie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 50 gram geraspte kaas
- kruim van oud witbrood
- 50 gram boter
Instructies
- Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
- Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
- Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
- Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
- Meng het witlof door de aardappelmassa.
- Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
- Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
- Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200°Cvoorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).