Westfriese stamppot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels bintjes
  • 1 kg witlof
  • 1 dl crême fraiche
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 gram geraspte kaas
  • kruim van oud witbrood
  • 50 gram boter

Instructies

  • Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
  • Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
  • Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
  • Meng het witlof door de aardappelmassa.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
  • Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
  • Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200°C
    voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot
Land van herkomst Friesland