Een verrassende stamppot met witlof, ananas en rozijnen, geserveerd met een romige en pittige kerriesaus. Een smaakvolle twist op een klassiek gerecht!
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Blancheer de reepjes groene peper 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat 2 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
Stamp de aardappelen met de boter en melk fijn tot een puree.
Schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de kerriesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met verse koriander of peterselie voor extra frisheid.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.