Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte verrassing
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
cake
▢
2
dl
grappa
▢
5
eiwitten
▢
zout
▢
150
gram
suiker
▢
11/2
liter
witte-chocoladeroomijs
▢
100
gram
grof gehakte hazelnoten
▢
100
gram
grof gehakte walnoten
▢
80
gram
gezeefde poedersuiker
Instructies
Snijd de cake in plakken, bekleed er een ovenschaal mee (laat de punten boven de rand uitsteken) en besprenkel ze met 3 eetlepels grappa.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe tot pieken ontstaan.
Stort het diepgevroren ijs op de cakebodem en garneer met de nootjes (druk die een beetje in het ijs).
Strijk op het ijs snel een laag eiwit van 21/2 cm en strooi er poedersuiker over.
Zet de schaal direct in het midden van de oven en laat het ijs in 3-4 minuten kleuren.
Verwarm intussen de rest van de grappa.
Steek die aan (afzuigkap uit!) en giet de drank over het gerecht.
Variatie: spatel het eiwit in de vorm van een berg op het ijs en zet bovenin een halve lege eierschaal.
Giet bij het serveren de brandende drank in de eierschaal en laat die overlopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië