Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Worstenbroodjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
borsteltje
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
Voor 4 worstenbroodjes:
▢
kant-en-klaar bladerdeeg
rechthoekig
▢
300
g
kalfsgehakt
▢
gebakken gesnipperd sjalotje
▢
eetlepel
paneermeel
▢
1
ei
▢
snuifje
cayennepeper
▢
enkele
druppels tabasco
▢
peper
▢
zout
▢
verse
kruiden
naar keuze
Instructies
Snipper een sjalotje en stoof tot ze bijna bruin zijn.
Meng het gehakt met alle andere ingrediënten.
Kruid af met peper en zout.
Bewaar het gehakt in de koelkast.
Leg het bladerdeeg van 24 x 54 cm op een licht bebloemd werkblad.
Snij deeglapjes van ongeveer 12 x 9 cm.
Bevochtig met een borsteltje het deeg met wat water.
Maak van het gehakt worstjes van ongeveer 75 g en 12 cm lang.
Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een worstje gehakt (evenwijdig met de kortste zijde).
De worstjes steken nu aan elke kant een beetje uit het deegrolletje.
Vouw de worstenbroodjes dicht en duw de deegnaad met een vork stevig samen.
Kwast ze in met losgeklopt eigeel en een scheutje melk
Snij met een mes bovenkant van de broodjes enkele keren kruislings in ter versiering.
Het is niet de bedoeling dat je doorheen het deeg snijdt
Laat de worstenbroodjes een kwartiertje rusten en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gehakt voor een worstenbroodje heeft wat pit nodig. Je mag dus royaal zijn met de tabasco en kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
België