Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtpudding met Verse Aardbeien en Honing
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
opstijven
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine puddingvormpjes (inhoud: 1½ dl)
Steelpan
Mengkommen
garde of mixer
Spatel
Ingrediënten
▢
5½
blaadjes
gelatine
▢
125
ml
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
250
g
Griekse yoghurt
▢
6
eetlepels
honing
▢
1
eiwit
▢
1½
eetlepel
sinaasappelsap
▢
125
gram
aardbeien
schoongemaakt en in stukjes gesneden
▢
4
toefjes munt
Instructies
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water volgens de instructies op de verpakking.
Breng 2 eetlepels water aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een mengkom.
Roer de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk hier al roerend het gelatinemengsel bij.
Klop het eiwit stijf in een schone mengkom.
Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit door het yoghurtmengsel tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over 4 kleine puddingvormpjes die je eerst met koud water hebt omgespoeld.
Laat de puddingvormpjes in de koelkast minimaal 2½ uur opstijven.
Verwarm de resterende honing met het sinaasappelsap in een steelpan.
Voeg de aardbeien toe en laat de compote afkoelen.
Stort de yoghurtpuddinkjes elk op een bordje en schep de aardbeiencompote eroverheen.
Garneer elk bordje met een toefje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke yoghurtpudding kan ook worden geserveerd met vers fruit naar keuze, zoals frambozen, bosbessen of perziken.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm