Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yunnan pot kippensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
gram
ligusticum acutilobum
chiretta of dang qui
▢
4
enkele
kip
▢
30
gram
Chinese paddestoelen
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
rijstwijn
▢
20
gram
gember
▢
zou
Instructies
Was de paddestoelen, verwijder zo nodig het vet en de zenen van de kipfilets en leg de kip en de paddestoelen in de yunnan pot.
Voeg de ligusticum acutilobum, de suiker, de rijstwijn, de gember en zout toe.
Vul de yunnan pot voor 3/4 met water en doe het deksel op de pot.
Neem een pan waarop de yunnan pot precies past en vul die voor 3/4 met water.
Leg een theedoek in een rand om de pan en zet de yunnan pot op de pan.
Zorg, dat de onderkant van de yunnan pot het water niet raakt (u kunt de pot ook in een stoompan zetten).
Breng het water aan de kook en stoom de kip op middelhoog vuur 1 1/2 uur.
Vul het water in de pan zo nodig bij.
Serveer de soep in de yunnan pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep