Yunnan pot kippensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Yunnan pot kippensoep

Yunnan pot kippensoep

Categorie met kip, Soep
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 5 gr ligusticum acutilobum chiretta of dang qui
  • 4 enkele kip
  • 30 gr Chinese paddestoelen
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • 20 gr gember
  • zou

Hoe maak ik het klaar

  • Was de paddestoelen, verwijder zo nodig het vet en de zenen van de kipfilets en leg de kip en de paddestoelen in de yunnan pot.
  • Voeg de ligusticum acutilobum, de suiker, de rijstwijn, de gember en zout toe.
  • Vul de yunnan pot voor 3/4 met water en doe het deksel op de pot.
  • Neem een pan waarop de yunnan pot precies past en vul die voor 3/4 met water.
  • Leg een theedoek in een rand om de pan en zet de yunnan pot op de pan.
  • Zorg, dat de onderkant van de yunnan pot het water niet raakt (u kunt de pot ook in een stoompan zetten).
  • Breng het water aan de kook en stoom de kip op middelhoog vuur 1 1/2 uur.
  • Vul het water in de pan zo nodig bij.
  • Serveer de soep in de yunnan pot.