Verhit de boter in een braadpan en bak het varkensvlees bruin.
Voeg de bouillon toe en roer de tomatenpuree erdoor.
Leg het laurierblad erbij en breng op smaak met zout en peper.
Roer goed, zet het vuur laag en laat 1 uur stoven.
Voeg na een half uur de preiringen toe.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Verwijder na 1 uur het laurierblad en breng eventueel verder op smaak met peper.
Haal het vlees en de prei uit de pan en schep in een voorverwarmde schaal.
Breng het stoofvocht aan de kook en bind het met aardappelmeel of maïzena.
Klop er eventueel een klein klontje boter door en schenk de saus over het vlees en de prei.
Bestrooi vlak voor het serveren eventueel met geraspte kaas.
Serveer met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse groene salade.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.