Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
400
g
gehakt
▢
1
blik
ca. 400 g maïskorrels
▢
200
g
extra kleine kerstomaatjes
▢
200
g
gesneden prei
▢
Conimex Woksaus Curry Kokos
▢
Conimex ketjap Manis
▢
400
g
rijst
▢
Conimex Wok Olie
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de rijst in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
India