Geraspte schil van 2 citroenen4-6 theelepels, voor de vulling
Sap van ½ citroen2 eetlepels
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop de boter met 50 gram poedersuiker, vanille en citroenrasp tot een luchtige massa.
Zeef de bloem en maizena, meng deze door het botermengsel.
Doe het deeg in een spuitzak met stervormige mond en spuit reepjes van 5 cm met 4 cm tussenruimte op een bakplaat.
Bak de koekjes in 12 minuten licht goudgeel.
Laat ze kort opstijven en vervolgens afkoelen op een rooster.
Klop voor de vulling 50 gram boter met 125 gram poedersuiker, citroenrasp en -sap tot een luchtig mengsel.
Bestrijk de platte kant van een koekje met vulling en druk er een tweede koekje op.
Bewaar enkele koekjes 4-5 dagen, dubbele 2-3 dagen in een luchtdichte trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer bij een geurige Earl Grey-thee of garneer met poedersuiker voor een elegante presentatie.Wijnadvies: Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato past perfect bij deze frisse koekjes.