Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte Honing-Tijmsaus voor Rood Vlees
Een verfijnde honing-tijmsaus die perfect past bij rood vlees en een krachtig glas rode wijn.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
klopper
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
eetlepel
zachte honing
▢
3
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
witte wijn
▢
3
takjes
verse tijm
▢
3
dl
kalfsfond
pot, 380 ml
▢
30
g
koude boter
in kleine klontjes
Instructies
Smelt de boter op hoog vuur en laat de honing lichtbruin worden.
Voeg de azijn en witte wijn toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
Voeg de tijm en kalfsfond toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus om de tijm en eventuele stukjes te verwijderen.
Verwarm de gezeefde saus opnieuw en klop de klontjes boter erdoor tot een gladde saus ontstaat.
Zorg ervoor dat de saus niet meer kookt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle, krachtige Saint-Emilion past uitstekend bij het rode vlees van ossehaas en de zachtzoete honing-tijmsaus.
Voedingswaarden
Calories:
132
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst