Meng zout, gistoplossing en warme melk door de bloem.
Kneed tot een soepel deeg, vorm een bal en leg in de kom.
Bedek de kom en laat het deeg 1 uur rijzen.
Bestuif een bakplaat met bloem.
Sla het deeg terug, kneed kort en vorm een rol.
Verdeel de rol in 12 gelijke delen en vorm bolletjes.
Bedek de bolletjes en laat ze 15-20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de bolletjes ondersteboven op de bakplaat.
Maak een snee in de bolletjes en laat ze kort rijzen.
Bak de broodjes 15 minuten op 220°C.
Temper de oven tot 190°C en bak nog 5-10 minuten.
Bestrijk de broodjes met room voor glans.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
In dit recept wordt melk gebruikt in plaats van water, omdat dit de korst zachter maakt. Serveertip:Serveer de broodjes warm met roomboter of jam.Wijnadvies:Een glas melk of een kopje thee past perfect bij deze zachte broodjes.