Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte pepernoten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
125
gram
tarwebloem
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
175
gram
honing
▢
75
gram
stroop
ik heb schenkstroop gebruikt waardoor de pepernoten licht van kleur zijn
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
speculaaskruiden
▢
1
theelepel
gemalen anijszaad
▢
snufje
zout
▢
koffielepel bakpoeder
Instructies
Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt.
Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie.
Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en maak er een rol van.
Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt.
Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg.
Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Sinterklaas