Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 125 gram tarwebloem
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram honing
- 75 gram stroop ik heb schenkstroop gebruikt waardoor de pepernoten licht van kleur zijn
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) speculaaskruiden
- 1 theelepel gemalen anijszaad
- snufje zout
- koffielepel bakpoeder
Instructies
- Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt.
- Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie.
- Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Neem een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Kneed het deeg kort door en maak er een rol van.
- Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt.
- Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van.
- Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
- Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg.
- Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.