Zachte pepernoten

Zachte pepernoten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram honing
  • 75 gram stroop ik heb schenkstroop gebruikt waardoor de pepernoten licht van kleur zijn
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • snufje zout
  • koffielepel bakpoeder

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt.
  • Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie.
  • Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Kneed het deeg kort door en maak er een rol van.
  • Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt.
  • Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van.
  • Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
  • Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg.
  • Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Sinterklaas