Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte Yoghurtcrème met Banyuls, Geserveerd met Amarenekersen en Nogakoekjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de yoghurtcrème:
▢
300
gram
Griekse yoghurt
▢
150
gram
mascarpone
op kamertemperatuur
▢
300
ml
Banyuls
zoete wijn
▢
1
kruidnagel
▢
1
steranijs
▢
40
gram
suiker
▢
Zwarte peper
naar smaak
Voor de amarenekersen en de nogakoekjes:
▢
1
kleine
pot amarenekersen
▢
Rasp van 1 limoen
▢
150
gram
noga
▢
75
gram
bloem
▢
75
gram
poedersuiker
▢
70
gram
eiwit
Instructies
Voor de yoghurtcrème:
Verwarm de Banyuls in een steelpan samen met de kruidnagel, steranijs en suiker.
Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop.
Laat afkoelen.
Spatel de mascarpone door de Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
Roer 2/3 van de afgekoelde Banyulsstroop door het yoghurtmengsel en breng op smaak met een snufje zwarte peper en eventueel extra poedersuiker.
Voor de amarenekersen en de nogakoekjes:
Meng de limoenrasp door de amarenekersen.
Leg de noga kort in de vriezer en hak het vervolgens in de keukenmachine middelmatig fijn.
Meng de bloem en poedersuiker en roer het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag.
Spatel de helft van de gehakte noga erdoor.
Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.
Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ongeveer 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Serveren:
Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele amarenekersen op.
Plaats een nogakoekje bovenop de yoghurtcrème en herhaal dit proces voor nog een laagje.
Garneer het bord met de overgebleven noga, de resterende Banyulsstroop en nog wat amarenekersen.
Serveer de yoghurtcrème met de nogakoekjes direct.
Voedingswaarden
Calories:
721
kcal
|
koolhydraten:
82
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
37
g
|
Sugar:
62
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch