Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm Cannelloni met Romige Ricotta
Porties:
4
-
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Keukenmachine (optioneel)
ovenschaaltjes
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
500
g
zalmfilet
of zalmhaasjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g, uitgelekt
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
12
cannelloni pastarolletjes
▢
400
ml
visbouillon
van tablet
▢
250
g
ricotta kaas
▢
50
g
geraspte pittige kaas
bijv. Grana Padano
▢
Bereidingswijze:
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hak de zalm fijn in een keukenmachine of met een mes.
Meng de gehakte zalm met de tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak.
Vul de cannelloni pastarolletjes rechtopstaand op het werkblad met behulp van een theelepel met het zalmmengsel (niet te vol).
Schenk de helft van de visbouillon in ovenschaaltjes.
Verdeel de gevulde cannelloni over de ovenschaaltjes.
Roer in een kom de ricotta los met de rest van de visbouillon.
Breng de ricotta op smaak met de rest van het citroensap, zout en peper.
Schep de ricotta over de gevulde cannelloni en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de cannelloni in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met de zachte smaak van de zalm en de romige ricotta.
Voedingswaarden
Calories:
430
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië