Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Vet een bakblik in met boter en rol het bladerdeeg uit.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook tot de spinazie is geslonken.
Laat het mengsel even uitlekken in een zeef om het overtollige vocht kwijt te raken.
Klop de eieren los met de room, mosterd, peper en zout.
Verdeel de verse en gerookte zalm over de bodem van het bladerdeeg.
Schep de uitgelekte spinazie eroverheen en strooi 1 eetlepel pijnboompitten erover.
Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.
Strooi de resterende pijnboompitten over de quiche en bak nog eens 15 minuten tot ze lichtjes geroosterd zijn.
Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
de zalm kun je ook vervangen door gerookte kip. Geen trek in vlees of vis, vervang dit dan door een extra portie groenten zoals prei of geblancheerde broccoli.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de zalm en spinazie in deze quiche.