Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmfilet in dille-roomsaus
Boodschappen 10-2006
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
2
zalmfilets van ca. 200 g per stuk
Vismarine
▢
½
komkommer
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
100
ml
visbouillon
van tablet of uit pot
▢
100
ml
crème fraîche
▢
1
theelepel
mosterd
▢
allesbinder
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
gehakte dille
vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Verdeel de komkommerblokjes over de zalm.
Schenk de wijn en de helft van de visbouillon erbij.
Verdeel de rest van de boter over de vis.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de zalm in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten gaar worden.
Schenk het vocht uit de schaal in een pannetje.
Voeg de rest van de visbouillon, de crème fraîche en mosterd toe.
Kook de saus iets in of bind deze met allesbinder.
Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de dille erdoor.
Serveer de visfilets met de komkommerblokjes op warme borden met de saus erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen of worteltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm