Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmrolletjes met komkommer
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kaasschaaf
of
mandoline
Ingrediënten
▢
150
gram
kruidenroomkaas
▢
100
gram
gerookte zalm
sandwichplakken
▢
30
gram
pijnboompitten
geroosterd
▢
1
komkommer
▢
Snufje
zwarte peper
▢
Eventueel
▢
1
eetl olijfolie of water
Instructies
Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn.
Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas.
Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
Snijd de komkommer door de lengte doormidden.
Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af.
Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden.
Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
Bestrooi de zalm met een snufje peper.
Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat.
Besmeer met het roomkaas mengsel.
Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruike
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Zalm