Zalmrolletjes met komkommer

Zalmrolletjes met komkommer

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gerookte zalm sandwichplakken
  • 30 gram pijnboompitten geroosterd
  • 1 komkommer
  • Snufje zwarte peper
  • Eventueel
  • 1 eetl olijfolie of water

Instructies

  • Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn.
  • Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas.
  • Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
  • Snijd de komkommer door de lengte doormidden.
  • Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af.
  • Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden.
  • Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
  • Bestrooi de zalm met een snufje peper.
  • Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat.
  • Besmeer met het roomkaas mengsel.
  • Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
  • Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruike
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Zalm