Snijd de ui en paprika in grote ringen. Ontvel de tomaten en snijd in grote stukken. Snijd de knoflook in fijne schijfjes.
Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Doe alle groente en de ansjovis in de pan (de ansjovis smelt vanzelf). Bak de serranoham krokant.
Doe de tijm en laurier erbij en laat een 5-tal minuten stoven. Zet alles onder met witte wijn en voeg de tomatenpuree en visbouillon toe. Verwarm het tot het kookt.
Bak de serranoham krokant.
Voeg de mosselen toe en kruid met cayennepeper en zout. Voeg de gamba’s toe. Strooi daarna de amandelpoeder in de pan.
Snij de kabeljauw in grote stukken en kruid met peper en zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg vers gehakte peterselie en serranoham toe.
Serveer met turks brood (pide): even in de oven en dan dippen maar!