Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeepaling met Broccolipuree
Hondshaai
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
zeepaling
hondshaai
▢
2
broccoli stronken
1 kg
▢
800
g
aardappelen
▢
1
groentebouillonblokje
▢
peper
▢
zout
naar smaak
▢
Muskaatnoot
▢
1
ei
Voor het pocheervocht:
▢
1
blokje
visbouillon
▢
1
kruidenblokje
▢
room
▢
dille
Instructies
Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België