Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Zeer Pittige Kastanje Sambal
Een zeer pittige sambal op basis van rode pepers en kastanjes, afgewerkt met zoete ketjap. Deze sambal is perfect voor wie van een extra kick houdt tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
10
rode Spaanse pepers
fijngesneden
▢
2
uien
fijngehakt
▢
6
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
8
gekookte
kastanjes
fijngehakt
▢
Olie
om te bakken
▢
Zout naar smaak
▢
Zoete ketjap
naar behoefte
Instructies
Snijd de pepers, uien, knoflook en kastanjes zo klein mogelijk.
Verhit olie in een koekenpan en bak alle ingrediënten al roerend tot ze zacht zijn en de smaken goed zijn opgenomen.
Neem de pan van het vuur, voeg wat zout toe en roer een scheutje zoete ketjap door het mengsel.
Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige kastanje sambal gaat goed samen met een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een mousserende wijn om de pittigheid te balanceren
Voedingswaarden
Calories:
60
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst