Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeevruchtensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
gemengde schelpdieren
mosselen, venusschelpjes, kokkels, strandgapers
▢
1
blokje
visbouillon
met 1 liter water
▢
2
uien
▢
2
stengels
prei
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
2
wortels
▢
1
grote
vleestomaat
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
glas
witte wijn
▢
Zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Was de groenten en snijd ze fijn.
Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
schelpdieren geopend zijn.
Serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België