3flinke eetlepels azijngebruik bij voorkeur zoetzure azijn uit een aangebroken potje augurken of zilveruitjes en wanneer het ‘sap’ van Amsterdamse uitjes gebruikt, wordt de mayo nog geler van kleur
300mloliesla- , koolzaal-, mais- of zonnebloemolie
2theelepelcitroensap
peper en zoutnaar eigen smaak en behoefte
Instructies
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe het hele ei en de mosterd in een hoge smalle kom (speciaal bestemd voor de staafmixer).
Giet daarop de azijn en dan de olie.
Voeg peper & zout, de suiker en de citroensap toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Let op: Lang mixen heeft over het algemeen geen zin.
Het proces moet in één keer gebeuren dus moet de mayonaise in één keer goed zijn.Actie: Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek hem heel langzaam en met gevoel, dus heeeel langzaam omhoog. En…. klaar is je mayonaise.