Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Clotted Cream
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
beker
slagroom
125 ml
▢
½
bak
mascarpone
ongeveer 125 g
Instructies
Klop de slagroom met een mixer lobbig totdat deze wat dikker begint te worden.
Voeg de mascarpone geleidelijk toe aan de slagroom terwijl je blijft mixen.
Blijf de room mixen totdat deze stijf en glad is geworden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Clotted cream wordt traditioneel geserveerd met scones en jam, vooral bij afternoon tea.
Het heeft een rijke en romige textuur die perfect past bij gebak en desserts.
Deze zelfgemaakte versie van clotted cream is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak die lijkt op de authentieke variant.
Bewaar de clotted cream in de koelkast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht