Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer
Heerlijke zelfgemaakte pretzels Perfect voor elk moment van de dag Makkelijk te maken en in te vriezen Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Porties:
10
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
beslagkom
deegroller
Bakpapier
kwastje
Ingrediënten
▢
400
g
gezeefde bloem
▢
7
g
bakpoeder
▢
1
zakje
gedroogde gist
▢
4
el
suiker
▢
3
tl
zout
▢
1
geklutste eidooier
▢
2
dl
warm water
Instructies
Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
Laat de bollen 10 minuten rusten.
Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Brood
/
Snack
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Duitsland