Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Ragout met Kalfsvlees en Champignons
Een luxe zelfgemaakte ragout met mals kalfsvlees, champignons en een romige saus, perfect geserveerd in pasteibakjes. Deze feestelijke ragout is een heerlijke toevoeging aan je kerstmenu.
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Lepel om te roeren
Pasteibakjes (kant-en-klaar)
Ingrediënten
▢
300
g
kalfsvlees
in reepjes
▢
4
dl
kalfsfond
▢
150
g
kleine champignons
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
sjalotjes
fijngesneden
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
dl
crème fraîche
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
2
eetlepels
fijngesneden kervel
▢
Pasteibakjes
kant-en-klaar
Instructies
Laat het kalfsvlees in 4 dl kalfsfond gedurende 30 minuten tegen de kook aan garen.
Voeg de kleine champignons toe en laat ze 20 minuten mee garen.
Schep het vlees en de champignons uit de pan en zet apart.
Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten.
Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak dit 3 minuten mee, al roerend.
Schenk de kookvloeistof erbij en laat al roerend 10 minuten koken, tot de saus wat dikker is.
Roer de crème fraîche, zout, peper, het gegaarde vlees, champignons en de fijngesneden kervel door de saus.
Schenk de ragout in iets verwarmde pasteibakjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier, die goed past bij de romige ragout en het kalfsvlees.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst