Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zhenzhu Rouwan
gestoomde parelballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
parboiled rijst
▢
3
gedroogde
Chinese paddestoelen
▢
2
lente-uitjes
▢
½
centimeter
gemberwortel
▢
2
waterkastanjes
uit blik
▢
1
ei
▢
100
gram
tartaar
▢
100
gram
rundergehakt
▢
1
teen
knoflook
▢
zout
Instructies
Rijst met ½ liter koud water minstens 3 uur laten weken.
Paddestoelen 30 min. in heet water weken.
Lente-uitjes heel fijn snipperen.
Gember schillen en in knoflookpers doen.
Waterkastanjes in heel kleine stukjes snijden.
Ei loskloppen.
Paddestoelen laten uitlekken, stelen verwijderen en hoeden in heel klein stukjes snijden.
Dan in een kom bij elkaar doen de tartaar, gehakt, helft van ei, lente-uitje, paddestoelen, waterkastanjes en zout.
Gember erboven uitpersen.
Goed vermengen en tot 12 kleine balletjes vormen.
Rijst in zeef goed laten uitlekken.
Op keukenpapier rijst uitspreiden, zodat overtollig vocht kan worden opgenomen.
Rijst overdoen op bord en vleesballetjes erdoor rollen tot ze rondom bedekt zijn met rijst.
Goed aandrukken.
Stoommand bestrijken met olie en balletjes erin leggen.
Dan in stoompan in 30 min. gaar stomen.
Balletjes op schaal leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met chilisojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië