Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook.
Voeg de mihoen toe en kook 2 minuten.
Giet de mihoen af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
Giet het vocht van de tofu, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
Halveer de rode peper uit het groentepakket, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
Roerbak de tofublokjes en peperreepjes 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de groenten toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de mihoen, ananasstukjes met sap en ca.
5 eetlepels woksaus toe.
Roer alles goed door en laat het geheel doorwarmen.
Serveer in diepe borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een schijfje limoen en extra rode peper voor wie van extra pit houdt.Wijnadvies:Een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past perfect bij dit gerecht. De fruitige en bloemige tonen harmoniëren met de zoete ananas en pittige tofu.