Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne partjes.
Bereiding:
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter.
Bak de appelpartjes op hoog vuur al omscheppend totdat ze lichtbruin kleuren.
Schenk de appelsap erbij en bestrooi met de suiker.
Verwarm het geheel zachtjes totdat de appelpartjes bedekt zijn met een dun, karamelachtig laagje siroop.
Meng ondertussen in een kom de magere kwark met de vanillesuiker tot een romig geheel.
Serveren:
Verdeel de warme appelpartjes over vier borden of glazen dessertkommetjes.
Bestrooi royaal met kaneelpoeder en serveer direct met een royale lepel van de vanillekwark ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voor een extra feestelijk effect kunt u de appelpartjes serveren in glazen dessertkommetjes. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat toe aan de kaneel voor een extra aromatische geur en smaak.Wijnadvies:Bij een warm en zoet nagerecht als dit, met de frisse zuren van appel en de romige kwark, past een zoete dessertwijn perfect. De smaken vallen dan prachtig samen, zonder dat het te zoet wordt. Een heerlijke, lichtzoete Riesling past uitstekend bij de appel. Voor een echte verwennerij kiest u voor een Muscat, die de fruitige tonen van het gerecht mooi aanvult.