Deze zoete pompoentaart met een romige vulling van pompoenpuree, roomkaas en een vleugje gember is perfect voor de herfst- en wintermaanden. Het zachte deeg en de kruidige smaak maken dit tot een favoriet bij elke gelegenheid!
600gpompoengeschild, ontpit en in blokjes gesneden
¼literwater
4eieren
120gbasterdsuiker
200groomkaas
1theelepelfijngehakte gember
2eetlepelsmaïzena
Kaneel naar smaak
Peper en zout naar smaak
Botervoor het invetten
Instructies
Haal het quiche- en taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
Doe wat boter in een pan en fruit de pompoenblokjes.
Voeg het water toe en kook de pompoen zachtjes verder totdat deze gaar is.
Giet af en pureer de pompoen.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de eieren, basterdsuiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de taartvorm met het pompoenmengsel en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 180°C totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.Wijnadvies:Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas warme, kruidige glühwein in de winter.