1eetlepelJavaanse suiker of 2 eetlepels bruine suiker
½theelepelSambal manis
het sap van 1/2 Citroen
Instructies
Vermeng de knoflook uit de knijper met wat zout.
Snijd de varkensfricandeau in niet te kleine dobbelstenen.
Smeer het vlees in met de knoflookpulp en laat dit een half uur intrekken.
Maak een marinade van de ketjap, de suiker, de sambal en het citroensap en klop deze energiek door elkaar, zodat de suiker goed oplost.
Giet de marinade over het vlees en laat het vlees zo 3 uur staan.
Laat het vlees uitlekken, maar vang de marinade op.
Dep het vlees droog en rijg het aan pennen of stokjes.
Rooster de satés op de barbecue of grill en bestrijk ze daarbij regelmatig met de achtergebleven marinade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gekookte rijst, gebakken uitjes en komkommer atjar.Wijnadvies:Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een volle, zoete witte wijn zoals een Moscato.